Reisvoorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN ECHT IERLAND

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. “Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.” De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.”

Reisduur

De reisduur wordt aangegeven in dagen, waarbij de vertrekdag en aankomstdag zijn inbegrepen.

Reissom

De genoemde prijzen gelden per persoon en zijn gebaseerd op het gebruik van een tweepersoonskamer of vakantiewoning, tenzij anders aangegeven. Uitzondering hierop zijn boekingen waarbij je gebruik maakt van een eenpersoonskamer, zie reserveringsbevestiging. De reissom is gebaseerd op prijzen, koersen en belastingen zoals deze op het moment van website publicatie bij Echt Ierland bekend zijn. Echt Ierland behoudt zich het recht voor eventuele verhogingen in deze kosten (bijvoorbeeld veiligheid- en brandstoftoeslagen, toeristenbelasting, etc.) aan je door te berekenen. Echt Ierland behoudt zich tevens het recht voor om tussentijdse prijzen aan te passen in verband met koerswijzigingen.

Administratiekosten

Echt Ierland berekent € 30 administratiekosten per boeking.

Wijzigingskosten

Echt Ierland berekent € 25 wijzigingskosten indien je wijzigingen wilt doorvoeren in een bestaande boeking.

Reserveringsprocedure en betaling

Als de door je gewenste reis op maat samengesteld is en / of beschikbaar is ontvang je van ons een reserveringsbevestiging. Na deze reserveringsbevestiging en factuur dien je per omgaande een aanbetaling te doen van 30%.

Zes weken, 42 dagen, voor vertrek, ben je verplicht het restantbedrag aan Echt Ierland te voldoen. Indien wij geen tijdige betaling ontvangen behoudt Echt Ierland zich het recht voor, na sommatie, de reisovereenkomst eenzijdig op te zeggen. In dat geval zijn de bepalingen die betrekking hebben op annulering door de reiziger van toepassing en worden als zodanig verrekend. Zie ‘Annuleren’.

Opties

Het is mogelijk om een optie te nemen op een reis uit het reisaanbod van Echt Ierland. Dit kan telefonisch of per e-mail. De genomen optie is geldig voor een periode van 5 werkdagen, tenzij anders bevestigd. Binnen deze periode heb je de mogelijkheid om de optie kosteloos te annuleren. Graag vernemen wij binnen deze 5 dagen of de reis wel/niet definitief mag worden.

NB: het is niet mogelijk om vluchten in optie te plaatsen.

Reisbescheiden

Je reisbescheiden worden na ontvangst van de volledige betaling, uiterlijk 7 dagen voor vertrek verzonden, tenzij anders gecommuniceerd of indien het een last minute boeking betreft. Je bent zelf verantwoordelijk om bij vertrek over de juiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart) te beschikken.

NB: bij vliegreizen dien je de vertrektijden altijd zelf te controleren alvorens je je naar de luchthaven begeeft, wellicht zijn er wijzigingen op de vlucht.

Verzekeringen

Omdat de reisorganisator verplicht is de reiziger in geval van nood bijstand te verlenen en dit ernstig bemoeilijkt wordt indien er geen verzekering is afgesloten, raden wij aan een reisverzekering via Echt Ierland af te sluiten. Wij adviseren je ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Echt Ierland werkt samen met de Europeesche Verzekeringen.

Annuleren

Indien het nodig is een reis te annuleren, is het verplicht om Echt Ierland hier een schriftelijke bevestiging van te sturen. Je bent Echt Ierland bij annulering de volgende kosten verschuldigd:

* Van 14e tot 5e dag voor vertrek: 100% van de vluchten en 25% van de reissom
* Van 5e dag tot 1e dag voor vertrek: 100% van de vluchten en 50% van de reissom * Op de vertrekdatum of later: 100% van de reissom

Uiteraard zullen wij er alles aan doen om de annuleringskosten zo laag mogelijk te houden en ons hierin flexibel op te stellen.


Afwijkende annuleringsvoorwaarden luchtvaartmaatschappijen

Op lijndienstvluchten wordt na het boeken van het vliegticket 100% annulering- of wijzigingskosten in rekening gebracht. Indien je naam gewijzigd dient te worden of je een andere vlucht wilt boeken, berekenen wij hiervoor € 25 wijzigingskosten per ticket, dit is naast de kosten de luchtvaartmaatschappij aan Echt Ierland doorberekend.